Nakupování

Jak vyzdobit sváteční velikonoční tabuli

Využijte křepelčí vajíčka

K velikonocům patří kromě pomlázky zejména vejce. Uvařená natvrdo anebo vyfouknutá do podoby kraslic. Bez vajec si Velikonoce stěží dokážeme představit, ovšem nejsme vázáni pouze na vajíčka od slepic. Velmi dekorativní jsou vajíčka křepelčí, přitom cena křepelčích vajíček není nijak výrazně vysoká. Jejich výhodou je typické zbarvené, jež samo o sobě bez nutnosti přibarvování vytváří velmi zvláštní a působivou atmosféru. Hodí se v podstatě kamkoli, kde chcete velikonoční výzdobu mít, ať už je to doma v městském bytě, anebo třeba na chalupě.

velikonoční výzdoba

Mechová koule a věnce z proutí

K tradičním a oblíbeným dekoracím patří i věnce v různých velikostech a podobách. Ty jarní obvykle vytváříme z proutí a vyzdobujeme je přírodními materiály, které v té době jsou k nalezení, např. různé mechy, kapradí a první kvetoucí rostlinky. Ty nemusíme trhat přímo na zahradě, nechte je tam růst a opatřete si květiny umělé, dnes se vyrábí ve velmi zdařilé podobě, mnohdy zcela nerozeznatelné od rostlinek živých. Kromě věnečků lze zdobit i mechové koule o různých velikostech, které budou vhodnou ozdobou na svátečním stole, nejlépe se světlým, např. čistě bílým ubrusem či prostíráním.

křepelčí vajíčka

K Velikonocům neodmyslitelně patří i figurky zvířátek. Jsou to svátky příchodu jara a konce zimního období a v této roční době se v přírodě rodí malí zajíčci, králíčci, ptáčci, myšky, kachňátka a kuřátka. Figurky malých zvířátek mohou vyzdobit i váš interiér, prodávají se v různých velikostech a báječně se hodí k ostatní výzdobě ze slámy, proutí, větviček stromů a dalších přírodních materiálů. Zvířátka se líbí také dětem a máte-li doma malé ratolesti, můžete je do výzdoby zasvětit a pověřit je také některými dílčími úkoly. Se zvířátky si mohou samozřejmě hrát a bude to jistě mnohem lepší a tvořivější zábava, než s mobilem v ruce.

Mohlo by se vám také líbit...