Nakupování

Kam s nákupem?

Jak jste vyřešili, že v obchodech značně omezili nabídku igelitových tašek, na což jsme byli v minulosti zvyklí. Igelitová taška u pokladny je dnes spíše výjimkou, bývají tam jen chladící tašky, které nejsou nejlevnější, nebo papírové tašky, které také nejsou nejlevější a navíc se pro některý nákup vůbec nehodí. Stačí, když nakoupíte více zboží z mrazícího pultu nebo se vám promáčkne víčko od jogurtu. To máte potom velké štěstí, pokud se taška po cestě domů nepromočí a nerozpadne.

papírová taška

Někteří jste se vrátili k síťovkám. Šikovné háčkařky si je uháčkovaly z klubíčka samy, další si je koupili někde na trhu. Taky můžete používat látkové tašky, někdy bývají skládací. Problém ale bývá, že často tyhle tašky zapomenete doma a vzpomenete si na to až v obchodě, když máte nákup v nákupním košíku.

Pokud jezdíte na vetší nákupy autem, máte tu ještě další možnost, kterou moc lidí nevyužívá, jsou to skládací přepravky. Skládací plastovou přepravku byste měli vozit ve svém autě nepřetržitě. Je bezpečné mít v zadním kufru všechno uložené v přepravce, aby vám při prudkém zabrzdění nelétalo po kufru. A další přepravku byste tam měli mít pro uložení nákupu. Můžete do přepravky uložit jak přímo nákup, ale také do ní naskládat tašky s nákupem. Pokud koupíte zboží v láhvích i ty byste neměli nechávat volně v kufru auta, měly by být ukotvené v přepravce auta.

plastová přepravka

Jedete na velký nákup do hypermarketu? Budete dělat vánoční nákup na pečení? Kilogramy mouky, cukru, másla, mléko, ořechy a kdoví co ještě všechno? Nespoléhejte se na papírové tašky, ty takovou hmotnost nevydrží a budete sbírat pytlíky s moukou po chodníku. Dejte svůj nákup do pevných plastových přepravek. A až budete mít vánoční cukroví napečené, opět můžete mít krabičky s jednotlivými druhy cukroví uskladněné v plastové přepravce, třeba v chladu na balkóně.

Mohlo by se vám také líbit...