Nakupování

Jaký bazén si pořídit na zahradu?

Pokud máte rádi plavání jen vy nebo i celá rodina a užíváte si zábavu ve vodě, tak jistě oceníte, pokud byste mohli mít svůj bazén na zahradě či v domě. Pokud máte možnost, tak je skvělou volbou zařídit si svůj bazén. Odpadá vám tak stání dlouhých front v letních měsících na koupalištích a aquacentrech. Když máte svůj bazén, tak do něho máte neomezený přístup, můžete si ho zastřešit, vytápět a tak mít možnost se v bazénu na zahradě koupat po celý rok.

O bazén je samozřejmě se také i starat. Hlavně o vodu. Ale díky spoustě pomocníkům vám péče o čistou vodu půjde snadno a rychle. Nejtěžší je samozřejmě začátek. Kdy si musíte vybrat, který bazén vlastně pořídíte a vše na to připravit.

Můžete si pořídit bazén, který umístíte na zahradu. Nemusíte nikde nic chystat a bazén jen nafouknete nebo postavíte konstrukci. Je to rychlejší a na zimu je možné bazén uklízet. Po sundání bazénu na jeho místo klidně můžete dát něco jiného. Někdo i u těchto bazénů volí to, že ho má venku po celý rok mnoho let.

žena v bazénu

Další možností jsou zapuštěné bazény. Ty jsou náročnější na zabudování. Je třeba proto vše připravit. A také upravit okolí. Ale tyto bazény jsou elegantní, nikde na zahradě nic nepřekáží. Dají se dobře i schovat. Je do nich snadnější přístup. Takže se do nich snadno dostanou i méně pohyblivé osoby. V tomto případě, ale ono u jakéhokoli bazénu, je třeba zajistit, aby do něho nikdo nespadl. A to jak děti, tak i domácí mazlíčci a ti, kdo neumí plavat. Je tak třeba bazén zajistit či pořídit hlásiče při pohybu hladiny.

zapuštený bazén

Je tak hlavně na vašem rozhodnutí, co se vám více líbí, čemu dáváte přednost a co se vám více na zahradu hodí a do čeho chcete investovat. Zapuštěné bazény vám následně vydrží roky, takže i když je počáteční investice vyšší, tak se vám to postupně vrátí. A určitě ocení, že máte bazén jen pro svou rodinu a pro ty, které do bazénu pozvete. Také oceníte, že víte, co do bazénu dáváte a kolik toho tam je.

Mohlo by se vám také líbit...